31.12.2018
Optimalizace procesu expedice masa a masných výrobků spočívala v návrhu změny procesů expedování a skladování, a v návrhu informační podpory těchto procesů. Optimalizace se týkala procesů: příjem objednávek, předávka z výroby, skladování hotových výrobků, kompletace zákaznických objednávek a expedice. Hlavním hlediskem bylo dosažení vyšší produktivity expedování a snížení chybovosti. Informační podpora procesu expedice byla navržena tak, aby umožňovala v budoucnu rozšíření i na oblast řízení výroby. Návrh layoutu byl zpracován na základě analýzy současného stavu procesů a zohledňoval předpokládaný nárůst produkce a investiční záměry spočívající v rozšíření výrobní technologie. Hlavním hlediskem bylo dosažení optimálního toku surovin a zvýšení produktivity výroby.
Studie byla zpracována na základě analýzy současného stavu procesů a následného posouzení alternativ nového uspořádání technologií a řízení procesů. Navržená varianta procesu skladování a kompletace zohledňovala předpokládaný nárůst objemu zmanipulovaného zboží v nových položkách, případně objemech. Návrh byl zpracován v souladu s dodržením podmínek bezpečnosti práce ve skladu a respektováním omezujících podmínek. Vybrané řešení respektovalo požadavek na navýšení dnes dosahovaných parametrů v efektivnosti provozu a reakčním čase vychystání zboží.
Základní výstupy z projektu:
• návrh optimálního prostorového uspořádání provozu
• popis procesu příjmu od dodavatelů a skladování vstupní suroviny
• návrh layoutu skladů, vychystávací a expediční zóny
• návrh skladovací a expediční technologie a její umístění
• procesní popis fungování expedice
• popis způsobu kompletace zákaznických objednávek a expedice
• návrh informačního procesu expedice a všech souvisejících procesů